Een goed bericht

Oosterscheldekering op 28 december 2020. Foto: Ankie van Hezewijk

Ik ontving een goed bericht. Er is, anderhalf jaar na mijn operatie, een nieuwe hersenscan gemaakt en er is sprake van een rustig, stabiel beeld.

“Er zijn geen aanwijzingen voor een rest of recidief.”

Dit was de derde scan na mijn operatie op 30 juli 2019.

De eerste was een dag na die operatie en onderging ik gelaten. De neurochirurg had gezegd dat er een heel klein stukje tumor was achtergebleven in mijn hoofd, maar op de scan was dit eigenlijk niet te zien.

De tweede scan was op 28 januari 2020, dus een half jaar na de operatie. Ik was toen nog volop aan het herstellen en liep nog regelmatig met een rollator. Eigenlijk had ik geen tijd om me druk te maken over die scan. Dat was achteraf ook niet nodig, want er was weer niks te zien. De neurochirurg stelde dan ook voor een volgende scan niet over een half jaar, maar over een jaar te doen.

Toen vond ik dat prima, maar de laatste maanden begon het te knagen. Ik was bang dat het minuscule restant toch weer zou groeien. Ook had ik wat evenwichts- en hoofdpijnklachten en hoewel dit ook psychisch kon zijn was het toch reden de periodieke controle iets te vervroegen.

Ondertussen deed ik mijn best positief te blijven denken. Dat ging me dit keer moeilijk af.

Maar nu kreeg ik dan de uitslag en kan de blijdschap indalen.

Fijn om die blijdschap te delen.

21 antwoorden op “Een goed bericht”

 1. Wat fijn Reinoud, superstart van het nieuwe jaar. Je loopt er aardig overheen hier achter op de dijk als je Robbie uitlaat…je maakt progress!

 2. Wat een goed nieuws Reinoud! Heel fijn.
  Hoe gaat het verder met je?
  Laten we weer eens bijpraten.

 3. Ohhhh super,. Mooier kan het niet.
  Geniet van je vakantie en hopend voor nog meer goede berichten. Tot ziens zo snel mogelijk. Hartelijke groet

 4. Dank voor het delen van dit positieve nieuws voor jullie allebei en voor de jongens! Zo fijn om zo het nieuwe jaar vol vertrouwen in te gaan.
  Wij zijn blij voor jullie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *