Heimwee naar Karachi

THIS PHOTO IS PART OF THE METROPOLIS PROJECT (2007-2015)

Een megacity is een stad met meer dan 10 miljoen inwoners. Van 2007 t/m 2015 werkte fotograaf Martin Roemers aan het project Metropolis. Hij reisde de wereld rond om te fotograferen in 22 verschillende steden verdeeld over 5 continenten.

“In dynamische beelden legt hij de hectiek van de stad vast: foto’s met vaak een lange sluitertijd die de grote metropolen van de wereld laten lijken op krioelende mierenhopen. Het is een effect dat de mensenmassa’s nog chaotischer maakt dan ze al zijn. Maar daar lijken de stedelingen zelf allang aan gewend.” (Vice.com)

Bovenstaande foto maakte Roemers in Karachi. Ik zag deze foto ruim een jaar geleden in het Rijksmuseum Twenthe te Enschede. De foto bracht allerlei herinneringen bij me boven. In 1988 heb ik enige tijd in Karachi gewoond en hier om de hoek dronk ik bijna dagelijks een glas Lassi.

Op Youtube vond ik een filmpje van precies zo’n straatverkoper waar ik iedere avond kwam.

Heimwee is een vreemd begrip. Als ik het filmpje zie proef ik de smaak weer en geniet ik van het achtergrondgeluid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *