Nutteloze statistiek over de Tour van 2019

Tour de France 2019

De Tour de France begon dit jaar in Brussel op zaterdag 8 juli. Na een rit in lijn en een onverwachte Nederlandse geletruidrager volgde een ploegentijdrit. Deze werd gewonnen door Jumbo Visma. Dat maakte mij extra blij, want een zoon van mij werkt bij Jumbo.

Op 10 juli arriveerde de Tour in Frankrijk om de landsgrenzen niet meer te verlaten. De Tour kende nog wel een Nederlandse etappewinnaar. Dylan Groenewegen won op 12 juli in Chalon sur Saône. Dat was de langste etappe dit jaar.

Op 14 juli reed Julian Alaphilippe in het geel. Een dag later won de belg Wout van Aert namens Jumbo. In de enige individuele tijdrit op 19 juli reed hij in de hekken. Alaphilippe had toen nog steeds het geel.

Uiteindelijk moest hij die trui op 26 juli afstaan aan Egan Bernal uit Columbia. Een dag later betrad onze landgenoot Steven Kruijswijk het podium.

Vandaag eindigt de Tour met een korte etappe naar Parijs.

En won Max Verstappen een Grand Prix.

Maar dit blog gaat over wielrennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *