Jan Jans(s)sen: we doen binnenkort een bakkie

Een ambitieuze en lieve man

Ik beleef erg veel plezier aan de stukjes uit de rubriek Nutteloze Statistiek op mijn site. Schrijven is leuk en delen is fijn en niet nutteloos. Stut en steun is belangrijk in deze dagen. Er wacht mij een hersenoperatie en dat is spannend.

Jan Jansen, Tourtoto-deelnemer en bijna-naamgenoot van de oud-Tour Winnaar zei gisteren iets waardoor ik besloot het nieuws toch breder te delen binnen deze groep. U kunt het lezen op www.reinoudvanuffelen.nl in de rubriek Dylan. Fijn dat jullie het weten nu. Roger, Paul en Ton wisten het al. Nu de anderen ook.

Jan Janssen was de eerste Nederlandse Tourwinnaar in 1968. Daarnaast won hij drie maal het puntenklassement en 7 etappes. Ook won hij de Ronde van Spanje in 1967 en werd hij Wereldkampioen.

“Parijs is nog ver” zegt Paul bijna dagelijks.

Jan Janssen won ook Bordeaux-Parijs. Parijs-Nice en Parijs-Roubaix. Ik ben in deze tijd bewust en scherp, maar vergeet af en toe een punt, een komma of een s.

Parijs is nog ver maar mag van mij snel dichterbij komen.

Fijn dat jullie het weten.

En altijd als ik Jan Jans(s)en zag dacht ik. “Dat is een ambitieuze, maar ook lieve man. Dat denk ik ook altijd bij Dylan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *