Een fijn lijstje

Ik wilde net een stukje gaan wandelen toen een volger mij vroeg.

“Graag een nutteloos verhaal over veldrijders die etappes wonnen in de Tour.”

Eigenlijk had ik een verhaal over wielrenners uit het voormalige Tsjechoslowakije in de planning, maar dat kon ook wachten.

Ik ging op zoek naar een fijn lijstje, maar kon deze niet vinden. Maar met wat hulp kwam ik toch op wat mooie namen.

Adrie van der Poel natuurlijk. De vader van Mathieu en de schoonzoon van PouPou. Hij was wereldkampioen veldrijden en won 2 touretappes. Ook won hij meerdere klassiekers waaronder de Ronde van Vlaanderen.

Roger de Vlaeminck. Als Belg mag hij ook gewoon in mijn lijstje, maar ik zag dat hij drie keer mee reed, maar geen etappes won en3 keer opgaf. Jammer Roger.

Zdeněk Štybar uit Tsjechië.Hij won 5 maal de wereldtitel in het Veldrijden en won een Touretappe in 2015. En…. Hij werd geboren in 1985 dus in Tsjechoslowakije

Lars Boom In 2008 werd hij wereldkampioen veldrijden en Nederlands kampioen wielrennen. Daarna won hij nog een touretappe in 2014 maar leek zijn carrière ook als een nachtkaars uit te gaan.

Wout van Aert, sinds vandaag

Marianne Vos, want wielrennen is allang geen mannensport meer.

Ik vergroot graag dingen uit en dacht aan Hennie Stamsnijder, want hij had een zoon die wielrenner werd. . Maar hij mag niet op het lijstje. Zijn zoon reed nooit de Tour de France.

Als ik het lijstje nog mocht uitvergroten tot sporters die ook in een andere sport uitblonken zou ik Eric Heiden nog kunnen overwegen. Maar hij won nooit een etappe. Jammer Eric!

Een volger vertelde me ook dat Julian Alaphilipe ooit in het veld reed, maar ik kon op Wikipedia niks vinden.

Maar ik vind het zo al een fijn lijstje.

En wat vond ik de reactie van onze Dylan Groenewegen fijn. “De sfeer is goed in die ploeg” zei Rob Harmeling, oud-winnaar in Bordeaux. “Hij baalde dat hij niet won, maar was blij voor zijn ploeggenoot.”

Gefeliciteerd Dylan. Je ploeggenoot staat nu in een fijn lijstje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *