Quatorze Juillet

Op 14 juli is het de Nationale Feestdag in Frankrijk. Ik heb daar mooie herinneringen aan. Als kind was ik wel eens met mijn ouders en mijn broer en zus bij een vuurwerkshow. Het duurde heel lang voordat het begon. Mijn vader werd dan heel ongeduldig. Ik snap hem nu. Ik ben ook vaak ongeduldig.

Maar nu ben ik lekker thuis en niet ongeduldig. Ik ben rustig en geniet van nutteloze statistiek.

Het is heel eervol om op 14 juli als Franse wielrenner in de gele trui te rijden. Het is zo’n beetje het hoogst haalbare. Vandaag rijdt Julian Alaphilippe in de gele trui.

Het is ook heel eervol om op 14 juli de etappe te winnen, Sinds 1980 waren er 8 Franse etappeoverwinningen. In 1995 won Laurent Jalabert in Mende. Hij greep net naast de gele trui. In 2001 won hij ook. Dat was in Colmar.

In 2018 won een Nederlander. Dylan Groenewegen.

Ik ben benieuwd wie vandaag wint.

Ik hou van orde en regelmaat. Daarom is de nutteloze statistiek nu gerubriceerd:

http://reinoudvanuffelen.nl/category/nutteloze-statistiek/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *