Ik ben ziek, maar ik word beter

Het was een goed schooljaar. Ik praat makkelijk en ik heb met veel van jullie gepraat. Dat vond ik altijd fijn. Soms praatten we in het echt, soms ook per WhatsApp. Als ik een verhaaltje schreef en je reageerde, dan reageerde ik weer terug. Zo ontstond vaak een leuk gesprek. Ik leerde daar heel veel van. Want ik leer niet uit boeken, ik leer van mensen. Als je zoals ik met heel veel mensen praat, dan leer je ook heel veel.

Maar ik heb veel gepraat. Soms teveel. Nu is het vakantie. Ik stop met veel praten.

Ik heb nieuws gekregen. Dat nieuws is niet fijn. Ik ben ziek. Ik heb iets in mijn hoofd. Het kan geopereerd worden. Ik ben bijna nooit bang. Maar een hersenoperatie is wel spannend. Soms ben ik nu een beetje bang. Maar ik ben vooral rustig. Ik heb een groot vertrouwen.

Ik heb geleerd altijd op mezelf te vertrouwen. Ik vertrouw ook op mijn vrouw en mijn vijf zoons, mijn moeder, mijn broer en zus. En ik vertrouw op alle lieve mensen om me heen.

Ik zal voorlopig niet helpen met praktische dingen. Ik weet ook dat je veel zelf kunt. Maar misschien helpt dit verhaaltje je wel. Als ik iets wil dan lukt het meestal wel en ik wil nu beter worden. Ik vind het leven veel te leuk. Mijn vrouw en vijf zoons helpen mij. Ze vinden het ook niet fijn.

Hopelijk hebben jullie ook iets van mij geleerd. Je hoeft niet sterk te zijn. Als je iets zelf kunt, dan moet je het gewoon zelf doen, met een moeilijk woord heet dat zelfredzaamheid.

Maar als iets niet lukt dan moet je hulp vragen. Hulp van je familie. Hulp van een klasgenoot. Hulp van een collega. Hulp van een vriend of vriendin. Hulp van een mentor. Hulp van een maatschappelijk werker. Hulp van een psycholoog. Hulp van gewoon iemand die je vertrouwt.

En als je jezelf vertrouwt kun je andere mensen ook vertrouwen.

Het komt goed.

Het is al goed.

Je mag reageren, maar het hoeft niet. Voel je vooral niet verplicht. Ik vind het fijn om aardige berichtjes te ontvangen. Reken er niet op dat ik nog een berichtje terug stuur. Ik moet zuinig zijn met mijn energie.

Maar het is al fijn als je af en toe aan mij denkt of voor mij bidt. Ik vind het allemaal goed.

Dit was voorlopig mijn laatste verhaaltje in eenvoudig Nederlands.

Ik wens je een fijne zomer.

10 antwoorden op “Ik ben ziek, maar ik word beter”

 1. Heel mooi verhaaltje en heel mooi geschreven. Zelf vertrouwen is erg belangrijk. Beterschap en veel plezier op vakantie.

 2. Ik hoop dat je je elke dag beter voelt, moge God je zegenen. Jij bent de meest behulpzame persoon die ik ooit heb gezien. verlies geen hoop en alles komt goed, je bent niet alleen, we zijn allemaal met je. Beter binnenkort
  Groot van
  Samsam

 3. Hee Reinoud, wat een mooie en wijze woorden. Fijn om te lezen dat je vertrouwen hebt in de goede afloop. En nog fijner dat je je vrouw, zonen en familie dicht om je heen hebt. Jullie komen hier samen goed door, een goede samentijd gewenst.

 4. Het is een inspirerend verhaal en gaf me veel hoop. Ik zal je snel herstel wensen. Je hebt ons zoveel hulp gegeven en daar zijn we erg dankbaar voor.
  Veel Beterschap!
  Groetjes,
  Ibalyn

 5. It was nice story, dont worry, im sure you will be ok, what ever comes to us, is what we believe,
  Get well soon,

 6. Hee Reinoud,
  Dat was een heel mooi verhaal, bedankt voor het advies over vertrouwen en nog bedankt voor alles.
  Sorry om te horen over de ziekte, maar ik vertrouw op jou en ik vertrouw dat je goed gaat worden.
  Heel veel succes met de operatie en beterschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *