Alles is relatief

Alles is relatief. Dus ook alle statistiek.

Jos Noij (ik ken hem niet, ik weet ook niet op welke afdeling hij werkt) is al een tijdje de trotse koploper. In het overall-klassement staat hij echter pas op plaats 1008.

In het groepenklassement staat de KW1C-Toto op plaats 957 met een gemiddelde score van 300,1. We hebben wel 39 deelnemers. In de top 50 is er maar een groep met meer deelnemers.

Historisch feit van vandaag is dat liefst 24 mensen ex aequo op de eerste plaats zijn geëindigd met 15 punten dankzij de gele trui van Alaphilippe en de groene trui van Sagan. Ik kan me niet herinneren dat dat eerder is voorgekomen. Maar zoals eerder gezegd. Ik onthoud niet alles. Gelukkig niet.

Niemand van die 24 had een renner uit de top 10 in zijn ploeg. Ramon van Giersbergen behaalde 14 punten. Hij behaalde daarmee de 25e plaats. Of was het de 2e plaats? Hij had wel een renner uit de top 10 in zijn ploeg, namelijk Oliver Naessen.

Allemaal nutteloze statistiek, maar ik vind het leuk om te weten.

Je kunt dit allemaal nalezen op tourploeg.nl, maar de meeste mensen vinden statistiek niet zo interessant als ik. En dat geeft niet. Ieder zijn hobby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *