Wij zijn de succeslijn

De succeslijn. Rechts mijn computer. Links mijn opschrijfboekje.

Nederland is een land van diploma’s. Zonder diploma kom je moeilijk verder.

Dit schooljaar heb ik veel mensen gesproken. Vaak heb ik tijdens zo’n gesprek mijn opschrijfboekje of een wit vel papier voor me liggen. Daar schrijf ik dan soms wat woorden op of maak ik tekeningetjes.

Ik kan helemaal niet zo goed tekenen, maar toen ik eerder deze week door mijn opschrijfboekje bladerde kwam er een tekeningetje steeds terug.

Als je uit een ander land komt is het niet altijd makkelijk in Nederland. Maar in Nederland is veel mogelijk en kun je dus ook veel bereiken. Daarbij zal je stap voor stap verder komen. Onderweg moet je keuzes maken en soms gaat het snel en soms gaat het langzaam. En als je te snel gaat op de trap, dan val je er misschien weer een stukje af. Maar je kunt altijd weer opstaan en verder komen.

Ik heb een makkelijk baantje, want ik ben het pijltje naast de lijn op het papier. Maar ik ben ook de lijn. Ik ben ook weleens gevallen op de trap. Daarna was ik bang en moest ik weer leren op de trap te lopen.

Dat is gelukt!

Jij bent de lijn. Ik ben de lijn. Wij zijn de lijn.

En deze lijn heet de succeslijn.

Waleed uit Syrië heeft dat woord bedacht. Ik vind het een prachtig woord. Dankjewel Waleed.

Tegenwoordig teken ik ook vaak een zonnetje boven de succeslijn.

Ik wens iedereen veel geluk, succes en zon in Nederland en een fijne zomervakantie.

Deze verhaaltjes worden gepubliceerd op Social Media en verspreid via een verzendlijst in WhatsApp. Als je ze niet wilt ontvangen app dan UIT.

Dit was het laatste verhaaltje dit schooljaar. Eind augustus ben ik er weer.

Hier vind je een overzicht van de verhaaltjes.

2 antwoorden op “Wij zijn de succeslijn”

  1. Hoi Reinoud .Dat klopt in Nederland heb je heel veel mogelijkheden voor al die vluchtelingen .Maar ze hebben wel overal een diploma voor nodig . Ik ben heel blij dat het zo goed gaat met die Irakezen . Reinoud we zullen er samen aan meewerken dat ze een goede toekomst krijgen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *