Memphis

Memphis is een Nederlandse voetballer. Hij werd geboren in 1994. Ik ben fan van hem.

Ik kan zelf niet voetballen. Ook snap ik het spelletje niet altijd even goed. Maar ik kan er wel van genieten. Ik geniet vooral van creatieve voetballers.

Memphis is een creatieve voetballer. Soms zie je hem een hele tijd niet, maar soms is hij er opeens. Dan maakt hij een mooie beweging. Dan geeft hij een goede pass. Dan maakt hij een mooie goal.

Memphis is zijn voornaam. Eigenlijk heet hij Memphis Depay. Maar hij heeft geen goede band met zijn vader. Daarom gebruikt hij op zijn voetbalshirt alleen zijn voornaam.

De vader van Memphis komt uit Ghana. De moeder van Memphis is een Nederlandse.

Memphis is pas 25. Deze week verschijnt zijn boek “Heart of a Lion”. In het boek vertelt hij over zijn heftige jeugd en ook over zijn beroemdheid.

Memphis heeft 6,6 miljoen volgers op Instagram, 3 miljoen op Facebook en 1,4 miljoen op Twitter.

In een interview met hem dat ik gisteren las zegt hij mooie dingen.

“Kijk, iedereen vind het prettig om aardig gevonden te worden. Maar onder aan de streep gaat het erom dat de mensen in je directe omgeving je aardig vinden. Ik heb tegenwoordig een haat-liefde verhouding met social media”

Bijna iedereen heeft een mening over Memphis. Ik ook. Ik vind Memphis een wijze man. In het interview zei hij ook het volgende:

“Vrijheid leidt tot creativiteit, druk van bovenaf leidt tot blokkades, zo zie ik het.”

Het Nederlands elftal heeft gisteren helaas verloren. Memphis speelde niet zijn beste wedstrijd. Maar in het nieuwe seizoen is hij er weer.

Memphis bedankt!

Foto’s van Memphis in het Nederlands elftal

Ik schrijf in eenvoudig Nederlands. Door deze teksten te lezen kun je beter Nederlands leren. Woorden die je niet begrijpt kun je opzoeken. Bijvoorbeeld op Mijn woordenboek.

Deze verhaaltjes worden verspreid via social media. Ook door een verzendlijst in WhatsApp. Als je reageert kunnen andere mensen dat niet lezen. Als je wilt reageren kan dat, maar het is niet verplicht.

Als je mijn verhaaltjes niet per WhatsApp wilt ontvangen app dan UIT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *