Positieve berichten

Ons leven is veranderd door Internet. Een leven zonder Social Media is moeilijk voor te stellen. Het bedrijf Facebook werd opgericht in 2004. Dat is pas 15 jaar geleden. Facebook verschijnt in 153 talen. Het wordt gebruikt door meer dan 2 miljard mensen. 2 miljard is hetzelfde als 2000 miljoen. Het is een 2 met 9 nullen.

2.000.000.000. Dat is echt veel.

Door Social Media hebben we contact met onze familie en vrienden in andere landen. Social Media heeft dus voor veel mensen een belangrijke functie. Zelf probeer ik zo min  mogelijk tijd op Social Media door te brengen. Het echte leven vind ik veel leuker. Toch kies ik er soms voor.

Social Media heeft voor mij vooral te maken met mijn werk. Je kunt ook zeggen dat het een aanvulling is op mijn werk. Als je mensen helpt kan Social Media jou weer helpen. Ik maak vooral gebruik van WhatsApp.

Social Media naar leeftijd.

Ik ben 54 jaar. Voor sommige Social Media voel ik me al te oud. Maar op het plaatje kun je lezen dat 86% van mijn leeftijdscategerie (moeilijk woord)  ook WhatsApp gebruikt. Mijn moeder van 78 gebruikt het ook.

Het leuke aan mijn werk is dat ik veel contact heb met mensen die jonger zijn. Soms word ik gewezen  op pagina’s die ik zelf niet zou ontdekken. Dus als je nog een leuke tip hebt, dan hoor ik het graag.

Op Twitter volg ik Randy Bresnik. Hij post mooie foto’s. Op Facebook volg ik Daily Overview. Je ziet dan iedere dag hoe onze wereld er van bovenaf uit ziet. Op Instagram volg ik Positieve berichten. Ze worden gepost door een Syrische jongen die nu in Vught woont. Ze geven mij altijd een glimlach en een goed gevoel.

Fijn weekend!

Links om te klikken, verder te lezen en verder te kijken.

Sociaalnetwerksite (op Wikipedia)

Randy Bresnik op Twitter

Daily Overview op Facebook

Positieve berichten op Instagram

Ik schrijf in eenvoudig Nederlands. Door deze teksten te lezen kun je beter Nederlands leren. Woorden die je niet begrijpt kun je opzoeken. Bijvoorbeeld op Mijn woordenboek.

Via de links kun je verder lezen.

Deze verhaaltjes worden verspreid door een verzendlijst in WhatsApp. Als je reageert kunnen andere mensen dat niet lezen. Als je wilt reageren kan dat, maar het is niet verplicht.

Als je mijn verhaaltjes niet per WhatsApp wilt ontvangen app dan UIT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *