Duncan heeft gewonnen

Vanmorgen was ik om 6.00 wakker. Toen las ik dat Nederland het songfestival heeft gewonnen. Ik was blij. De laatste keer dat Nederland had gewonnen was in 1975. Ik was toen 10 jaar. Ik heb dat die avond in 1975 niet gezien. Mijn ouders waren namelijk 12,5 jaar getrouwd en gaven een feest.

De zanger die dit jaar meedeed voor Nederland heet Duncan Laurance. “Dat is toch helemaal geen Nederlandse naam” dacht ik. Vervolgens keek ik op Wikipedia. Als ik iets wil weten kijk ik meestal daar. Toen las ik dat Duncan geboren is in 1994 in Spijkenisse. Spijkenisse ligt vlak bij Rotterdam. Spijkenisse ligt dus in Nederland. Duncan Laurance heet eigenlijk Duncan de Moor. Hij veranderde zijn naam voor zijn carrière. Duncan Laurance is zijn artiestennaam.

Ik vind het grappig dat iemand zijn Nederlandse achternaam veranderd in een buitenlandse achternaam. Misschien dacht hij: “Met een buitenlandse achternaam heb ik meer succes”.

Dat is een mooie gedachte. Ik ken heel veel mensen met een buitenlandse achternaam. Veel van hen kunnen wel een beetje succes gebruiken.

Fijne zondag!

Als je mijn verhaaltjes niet wilt ontvangen per WhatsApp, app dan UIT.

Verder lezen over Duncan Laurance

Verder lezen over het Eurovisie Songfestival

Het winnende liedje van 2019

Het winnende liedje van 1975

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *