Verkoopinformatie Namen en Rugnummers

Op 31 maart verscheen ‘Namen en rugnummers’. Het is een boekje met 13 columns over onderwijs, opvoeding en schooluitval.
 
“Cijfers zijn belangrijk, maar er is ook een ander soort winst te boeken”, schrijf ik in de column waaraan dit boekje zijn naam ontleent. “Iedere leerling heeft behalveeen nummer ook een naam en een gezicht. Het is belangrijk dat we echt weten wieonze vsv’ers zijn en wat hun verhaal is. En als ze dan toch de school verlaten zonder diploma dan toch in ieder geval door de voordeur, met een goedeindgesprek en een stevige handdruk.”
 
Verkoopinformatie
“Namen en rugnummers” kost € 9,95 en is te koop in iedere (internet)boekhandel alsmede aan de balie van het Studenten Succes Centrum op het Koning Willem I College. U kunt ook een bestelling plaatsen via het bestelformulier. 
 

 

De opbrengst van het boek gaat in zijn geheel naar de Stichting Leergeld ‘s-Hertogenbosch. 


Van de achterflap:
Van Uffelen benadrukt het belang van goede relaties in het onderwijs. Leerlingen verdienen aandacht en steun in hun weg naar volwassenheid en een docent heeft het voorrecht hen hierbij te helpen. Behalve onderwijsman is Van Uffelen ook vader. Hij observeert zichzelf en zijn omgeving in korte verhalen, waarvan er dertien zijn gebundeld in dit boek.  Uit de verhalen blijkt steeds zijn liefde voor de leerling en het belang hem of haar als uniek individu te zien. 
 
Over de auteur:
Reinoud van Uffelen is een onderwijsman in hart en nieren. Hij werkt sinds 1994 in het onderwijs en kwam in  2002 naar het Koning Willem I College. Daar was hij onder meer docent en stage-coördinator bij de opleiding Toerisme en begeleider in de Succesklas en Startklas. Sinds 2013 is hij namens het Koning Willem I College werkzaam als Programmamanager Voortijdig Schoolverlaten in de regio Noordoost-Brabant.
 
Regionaal convenant voortijdig schoolverlaters en kwetsbare jongeren
Het boekje werd gepresenteerd ter gelegenheid van een regionaal convenant dat die dag wordt afgesloten. In het convenant maken partijen afspraken over het verder terugdringen van voortijdig schoolverlaten maar ook over het versterken van de arbeidstoeleiding van kwetsbare jongeren. Het convenant betekent een mijlpaal in de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant vanwege de unieke combinatie vsv en kwetsbare jongeren. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *